BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

31 Dec 2012

Penipuan RM100

From: 0198118492

RM.0 promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19,000.00"
dr SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call di talian
SHELL SDN BHD
0128101094
TQ
1:08PM, 29 Dec

Hmm... Call jela credit banyak lagi
Kalau tipu pun dia nak tipu macam mana kan?
Tak rugi apa-apa pun.
ring! ring!
Hello boleh saya bantu?
"Saya menang cabutan bertuah"
Menang?
"Saya terima mesej"
Owh ya, baik sebelum itu saya perkenalkan diri saya Hj Ismail
sempena ulangtahun ke...
"..."
Anda akan dapat RM19,000.00 hari ini juga
Ada akaun bank apa yg guna kad?
Maybank ya?
Baik apa no akaun Syed Muhammad, kami akan activekan hadiah dalam sistem
Baik Syed Muhammad, kami dah masukkan sekarang boleh pergi mana2 ATM terdekat
dan saya akan ajar cara untuk mendapatkan duit RM19,000.00. Ada kena masukkan no pin kan?
Lepas berada di depan ATM sila hubungi semula.

Baik masukkan kad
Tekan semak baki
Baik apa tertulis?
Tekan lain-lain perkhidmatan
Tekan prabayar
Tekan Celcom
Baik apa tertulis?
Tekan RM100
Baik baki sekarang tinggal berapa?
Resit ambil ya
Baik sila sebut no yg tertera pada resit
kami akan tracking untuk memasukkan reward
"7897 7839 1455 4255"
Baik sekarang Tekan Pemindahan Ke Pihak Ketiga
Masukkan no akaun Syed Muhammad
Tekan 19000
Tekan ya
Baik apa tertulis?
"had pindaan RM1000"
Baik Syed Muhammad ya, kami telah memasukkan hadiah RM19,000.00 ke dalam akaun Syed Muhammad
tetapi kerana ada had RM1000. Jadi Syed Muhammad perlu menambah RM1000 dalam akaun Syed Muhammad
dan kami akan genapkan nilai RM20,000.00 dalam akaun Syed Muhammad
"tak faham, ulang macam mana?"
Macam ini Syed Muhammad... Faham?
"tak tak, macam mana?"
Awak faham tak saya cakap... Boleh?
"ok"

[Panggilan ketiga]
Hello, jadi Syed Muhammad telah memasukkan RM1000?
Di mana Syed Muhammad sekarang?
"Depan ATM"
Baik masukkan kad
Baik apa tertulis?
Syed Muhammad awak jangan main-main
saya tahu awak tidak berada di depan ATM
kalau betul mesti nama awak naik
Tak baik menipu, berdosa tau Syed Muhammad
Betul tak?
Baiklah sekarang awak jangan hubungi nombor ini lagi kerana awak cuma main-main
...

_____________________________________________________________________

???
Pergh terkena, ingat tak akan kena. Astaghfirullah. Subhanallah.
Macam-macam perangai manusia.

To: 0128101094
Assalamua'laikum Warahmatullah,
rezeki yg halal datang dari sumber yg halal.
Aduan akan dibuat esik pagi.
Sila kembalikan wang jika berhajat membatalkan dakwaan.
Sekian.
11:21PM, 30 Dec
______________________________________________________________________

Isnin 31/12/12 02:41AM
Tiada jawapan diterima
Posted~

3 Peninggalan nota:

sweet_sour said...

haa boleh pun.. pandai pun.. :P

sweet_sour said...

pelik macam mana awak boleh percaya benda2 macam tu.. next time, just ignore it..!

Sye[D][D] Muhammad Al-Yahya said...

as I've said, I believe there is no room for him to cheat me